Intr-o zi, unul din clientii nostri ne-a intrebat cum am reusit  sa gasim echilibrul intre aroma si  textura la eclerele cumparate de la noi. Atunci, ne-a venit o idee. Hai sa “despicam ecleru’ n patru” – sau in 5 🙂 Asa ca, am dat fuga la cofetarul nostru, pe care l-am intrebat:  “Care sunt elementele de compozitie ale unui ecler?”

1. CRUSTA

Subtire si usor crocanta, culoarea optima variaza de la auriu spre maro-caramel.

2. TEXTURA

Pentru a se pastra contrastul textural dintre crusta si crema, acesta trebuie pozitionat la rece imediat dupa asamblare.

3. FORMA

Evitand cu orice pret aspectul de ecler plat, mai trebuie tinut cont si de faptul ca nu trebuie sa aiba nici o fisura, sa fie drept si alungit, cu o  dimensiune considerabila.

4. GLAZURA

Trebuie sa existe un mic spatiu vizibil  intre glazura si aluat la marginile eclerului. Si nici un pic de glazura cursa neglijent in partile laterale ale acestuia. Deasemenea, glazura trebuie intotdeauna sa aiba un plus de stralucire in bataia luminii.

5. NIVELUL DE ZAHAR DIN COMPOZITIE

Eclerul nu trebuie sa fie foarte dulce. In schimb se poate folosi zaharul cu moderatie pentru a atinge gustul dorit.

Va asteptam si pe voi sa gustati din eclerele noastre si nu numai! Toate deliciile sunt special pregatite pentru tine!